Sezónu otvorili bez lyžovačky, zasnežovať však už začali

03.12.2012 Poprad

Poprad 3. decembra (TASR) – Prvý decembrový deň bol v Nízkych a Vysokých Tatrách plný zábavy. Napriek tomu, že sa lyžovačka v pravom slova zmysle ešte nezačala, otvorenie sezóny prebehlo úspešne. Informovala o tom PR manažérka spoločnosti Tatry Mountain Resorts Katarína Šarafínová.

Vo Vysokých Tatrách sezónu otvorili symbolicky odpalom snehových loptičiek z Lomnického štítu a v Nízkych Tatrách spustením najväčšej novinky sezóny, lanovky Funitel. "To, že Tatrancom je príroda naklonená, potvrdil aj mráz a sneženie, ktoré dorazili konečne aj do našich hôr. Zjazdovky sa konečne môžu technicky zasnežovať a už čoskoro sa bude na nich aj lyžovať,“ upozornila Šarafínová.

Novú 24-miestnu lanovku Funitel si prišlo podľa nej pozrieť vyše dva a pol tisícky zvedavých návštevníkov strediska. "Nová lanovka je pre stredisko prelomová, aj vďaka nej sa opäť podarilo prepojiť Chopok sever a Chopok juh. Jej zaujímavosťou je upevnenie kabíny na dvoch lanách, čo umožňuje jazdu lanovky aj pri rýchlosti vetra do 120 kilometrov za hodinu,“ objasnila Šarafínová.

Vo Vysokých Tatrách symbolicky odpálili sezónu z Lomnického štítu snehovými guľami najlepší slovenskí tenisti. Do Tatier zavítali Dominik Hrbatý, Miloš Mečíř, Marián Vajda, Karol Kučera, Karol Beck, Martin Kližan, Lukáš Lacko a ďalší. "V stredisku v Tatranskej Lomnici sa môžu návštevníci tešiť na dvojsedačkovú lanovku, ktorá bude vynovená, čierno-striebornej farby a s koženým čalúnením,“ doplnila Šarafínová. Okrem toho sa premiestnili kasy z údolnej stanice lanovky do blízkosti parkoviska, a to z dôvodu zlepšenia bezpečnosti lyžiarov. Rozšírila sa tiež prevádzka na medzistanici visutej lanovky na Skalnaté pleso.
 

Vyberte región